GijsHummelink

Mijn naam is Gijs Hummelink. Ik ben geboren in 1998, opgegroeid in de Achterhoek en woon momenteel in Haarlem. Sinds maart 2021 ben ik werkzaam als freelance film editor in de omgeving van Amsterdam (maar neem gerust contact op voor werk buiten de Randstad!).

Toen ik op de middelbare school zat, werd mijn interesse voor film en het maken van films steeds groter. Daarom ben ik me in een tussenjaar bij Open Studio in Amsterdam gaan verdiepen in allerlei aspecten van het filmmaken. Hier werd voor mij bevestigd dat ik mijn focus wilde leggen op de montage van films: zoeken naar het verhaal, bouwen van de structuur en overbrengen van het juiste gevoel.

Ik ben als editor van lichting 2021 afgestudeerd aan de Nederlandse Filmacademie. Mijn afstudeerfilms zijn de fictiefilm  COCON en de documentaire  Bellum. Ik heb in 2020 stage gelopen bij Mieneke Kramer (project Met Mes) en in het begin van 2021 bij Sándor Soeteman (project  BuZa). Later in het jaar liep ik stage bij Stanley Kolk en Moek de Groot, wie op dat moment samen onder andere werkten aan de serie De stamhouder, speelfilm Toen ik je zag en serie Rampvlucht.

Ik ben geïnteresseerd in allerlei vormen van film – fictie, documentaire, commercial, … – en vind het ontzettend leuk om nieuwe projecten, uitdagingen en samenwerkingen aan te gaan!

Interesse om samen te werken? Wil je iets van m’n werk zien? Of heb je vragen?
Neem contact met me op!