GijsHummelink

Mijn naam is Gijs Hummelink. Ik ben geboren in 1998, opgegroeid in de Achterhoek en ik woon momenteel in Arnhem. Sinds maart 2021 ben ik werkzaam als freelance film editor in de omgeving van Amsterdam, maar neem gerust contact op voor werk buiten de Randstad!

Toen ik op de middelbare school zat, werd mijn interesse voor film en het maken van films steeds groter. Daarom ben ik me in een tussenjaar bij Open Studio in Amsterdam gaan verdiepen in allerlei aspecten van het filmmaken. Hier werd voor mij bevestigd dat ik mijn focus wilde leggen op de montage van films: zoeken naar het verhaal, bouwen van de structuur en overbrengen van het juiste gevoel.

Ik ben als editor van lichting 2021 afgestudeerd aan de Nederlandse Filmacademie. Mijn afstudeerfilms zijn de fictiefilm  COCON en de documentaire  Bellum. Tijdens de opleiding heb ik stages gelopen bij Mieneke Kramer ( Met Mes), bij Sándor Soeteman ( BuZa) en bij Stanley Kolk en Moek de Groot ( De stamhouder en Rampvlucht). 

Na mijn afstuderen heb ik gewerkt aan verschillende projecten, als editor en als assistent-editor. Ik maakte bijvoorbeeld voormontages voor de speelfilms  Laatste Ronde en De Mannenmaker en voor afleveringen van series, waaronder Costa!! de serie en  Incognito (beide fictie) en The Blockchain Life (documentaire)

Ik ben geïnteresseerd in allerlei vormen van film – fictie, documentaire, commercial, … – en vind het ontzettend leuk om nieuwe projecten, uitdagingen en samenwerkingen aan te gaan!

Interesse om samen te werken? Wil je iets van m’n werk zien? Of heb je vragen?
Neem contact met me op!